Voksi sommerdyne

Til de varme sommerdage anbefales det at købe en voksi sommerdyne, så barnet ikke får det for varmt i ulddynen. Voksi sommerdyne bruges som udgangspunkt, når der er fra 15-17 grader og opefter.

Dette er dog kun en tommelfingerregel, og afhænger af, om du har et “varmt” barn og hvor meget tøj, barnet har på. Barnet skal føles lunt og komfortabelt, når det kommer ud af voksiposen.

Sommerdynen er let at skifte ud med ulddynen, og det anbefales, at den vaskes inden brug, så den dermed også passer bedre i Voksiposen.

Forhandlere af Voksi

Bedømmelse

Hjemmeside

Babygear.dk

Babysam.dk

2 slags sommerdyner til Voksi – bomuld og silke

Voksi bomuld sommerdyne er fremstillet af 100% bomuld, som har fremragende fugtabsorberende egenskaber. Dynen kan vaskes ved 40 grader eller renses, og den må ikke tørretumbles.

Voksi silke sommerdyne er lavet af det fineste silke, som ligeledes gør den ideel, når sommeren er over os. Voksi silke sommerdyne passer til alle Voksi Classic voksiposer, hvilket også gør sig gældende for bærepladen. Såvel sommerdynen som bærepladen er super populære tilkøb til voksiposen, da posen dermed kan bruges året rundt.

Der findes mange kopier af Voksiposen, men der findes altså kun én original. Når først du får posen og dynen i hånden, vil du straks fornemme den ekstrem høje kvalitet, som kendetegner brandet. Vel er prisen højere end konkurrenternes, men der er næppe noget vigtigere, end at vores børn får sig en god lur. Og netop en komfortabel og god søvn får de fleste børn sig med den originale Voksi.

Hvornår bør man tilkøbe en Voksi sommerdyne?

Dynen, der følger med voksiposen, er rigtig god. Dog bør du overveje at tilkøbe en Voksi sommerdyne ved cirka 15 grader.

21 kommentarer til “Voksi sommerdyne”

 1. Er der gode tips til at skabe samme hule-agtige fornemmelse med sommerdynen som med ulddynen? Jeg synes, Voksien klasker helt sammen og mister facon og lidt funktion, når jeg putter sommerdynen i.

 2. Er det nok for barnet at ligge på sommerdynen, når man også bruger bærepladen…?

 3. Begge kan bruges – men silke har ulds temperende egenskaber, så den passer måske bedst til dit barn.

 4. Hvilke temperaturer bruges sommerdynen i bomuld i? Er i tvivl om, hvad jeg skal bruge til minetvillinger ligenu.

 5. Jeg vil sige fra omkring 15 grader og opefter, det er dog meget individuelt fra barn til barn.

  Og så kommer det naturligvis an på, hvor meget tøj barnet har på, og om barnevognen står ude eller inde.

  En god indikator er at mærke, om barnet har det lunt og komfortabelt, når det kommer op af posen.

 6. Jeg har en voksipose silk, og har fået at vide at den silkedyne der er i både bruges som sommer og vinterdyne. Hvorfor skal man så købe en silke sommer dyne ?

 7. En silkedyne vil normalt ikke være varm nok om vinteren – der vil man bruge ulddynen. Man skal naturligvis ikke købe en sommer silkedyne, hvis man har en silkedyne i forvejen.

 8. Hej. Jeg har lige købt en Voksi sommerdyne i Silke. Mit spørgsmål er. Hvornår er det for varmt (temp?) at bruge Voksi sommer-silkedynen i forhold til selvreguleringen?

  Den er god i det danske sommervejr, men vi skal til Florida om 5 uger hvor der vil være 25-28 grader varmt.

  Skal jeg mon tage Voksiposen m sommer/silkedynen med eller købe en lift derover (og smide ud efter brug) og putte tyndt blødt tæppe om barnet i stedet?

  Kh Sabrine

 9. Hej Sabrine

  Når det bliver så varmt, bliver selv en silkedyne for varm, hvis man lukker posen.

  Man kan vælge at folde forstykket under posen, så den ikke bliver så tæt eller kun anvende betrækket uden dyne i.

  Mvh. Dorthe

 10. Hej jeg har en sommerdyne i bomuld. Læser herinde at den skal vaskes før brug og den kan tumblet men på vaskeanvisningen af den står der den ikke må tumbles?

  Vi skal på ferie en uge til Tyrkiet hvor der er 20-25 grader varmt, er det for varmt med sommerdynen? Overvejer ogJeg bare skal bruge betrækket uden dyne, så det er noget hun kender og så et tyndt uldtæppe med.

 11. Hej Helle

  Du har helt ret i, at man ikke længere anbefaler at tørretumble dynerne – det er nu rettet.

  Jeg vil vurdere, at posen bliver for varm i Tyrkiet. Der tror jeg, at betrækket er fint og så evt. suppleret med et tyndt tæppe.

  God ferie 🙂

 12. Vi har netop købt en silkedyne til vores Voksi classic.
  Jeg har forsøgt at skifte den idag, men silkedynen er noget større end ulddynen. Den er ca. 15-20 cm længere men også bredere, så den klumper noget sammen. Er det meningen?
  Vh. Anne

 13. Hej Anne

  Det er korrekt,at ulddynen og sommerdynen ikke har fuldstændig de samme mål.

  Har ikke oplevet tidligere, at silkedynen ikke ligger rigtig, hvis den bliver korrekt monteret. Det er vigtigt, at få den ført helt ud i alle hjørner.

 14. Hej
  jeg kan læse her på siden at der findes både en silkedyne sommer og en silkedyne (ikke sommerdyne) – hvor kan den købes. Jeg synes nemlig at ulddynen er for stiv, så jeg ikke kan putte den op omkring min datter/lukke den helt til. Eller er der et andet alternativ?
  Vh julie

 15. Hej Julie

  Mig bekendt findes der ikke andre silkedyner til Voksi end sommerdynen, og umiddelbart kan jeg ikke se, at det står skrevet her på siden?

  Ulddynen er det bedste og eneste alternativ, når der er rigtig koldt. Du har ret i, at den godt kan være lidt stiv, men det er meget normalt, når/hvis den er ny. Den bliver normalt noget blødere efter et stykke tid, ellers kan du “arbejde” din ulddyne godt igennem med hænderne, så går det lidt hurtigere.

  Silkesommerdynen og bomuldsdynen vil jeg ikke anbefale dig at bruge om vinteren, da barnet vil komme til at fryse – så umiddelbart findes der ikke et alternativ.

  God dag 🙂

  Mvh. Dorthe

Skriv en kommentar